Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH savladali Goražde sa 5:1.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić, S. Stevanović, Boccaccini, Jahić, Stanić – Blagojević, Šećerović, M. Stevanović, Bekrić, Lazić – Nikolić. Goražde je od prve minute igralo u sastavu: Ćulov, Hiroš, Korda, Dučić, Kurtović, Čurić, Adžem, Šuntić, Mirković, Rovčanin, Čakar.

U drugoj minuti Blagojević šutira sa 25 metara, ali lopta odlazi pored gola. Dvije minute poslije M. Stevanović ubacuje, a Boccaccini makazicama šutira preko gola. U sedmoj minuti Željo ponovo prijeti. S. Stevanović ubacuje sa strane, lopta dolazi do Lazića koji dobro šutira, ali defanzivac gostiju blokira udarac.

Željo je poveo u 14. minuti. Bekrić je došao do lopte na lijevoj strani, odmah ubacio u kazneni prostor, a Stevo Nikolić matira golmana gostiju. Tri minute poslije Goražde je došlo do penala. Nakon udarca Čurića, lopta je pogodila jednog fudbalera u bijelom dresu, a glavni  sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara je bio Jasmin Šuntić. Žuti karton su zaradili Nikolić i Boccaccini.

Dučić u 25. minuti šutira iskosa, a lopta odlazi iznad našeg gola. Devet minuta nakon toga Stanić nakon prodora ulazi u kazneni prostor, potom šutira, ali Ćulov hvata loptu. Čurić je u 36. minuti dobio žuti karton. U 40. minuti Željo je ponovo poveo. Nakon nekoliko pokušaja u kaznenom prostoru, lopta dolazi do Blagojevića koji šutira i pogađa mrežu Goražda. Dvije minute poslije Plavi dolaze do još jednog gola. M. Stevanović je ubacio sa strane, Milivoje Lazić je prihvatio loptu i prizemnim udarcem postigao prvijenac u Željinom dresu. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Želje od 3:1.

U prvoj minuti nastavka Plavi dolaze do novog gola. M. Stevanović ponovo asistira, a Samir Bekrić pogađa mrežu Goražda. U 55. minuti u redovima gostiju je Kordu je zamijenio Kozica. Čurić u 58. minuti šutira sa 25 metara, ali je Fejzić sigurno uhvatio loptu. U 63. minuti je Adžem dobio žuti karton. U istoj minuti je Bogičević zamijenio Jahića, a Čakara je zamijenio Midžić.

Bekrić je u 66. minuti nakon prodora Stanića šutira preko gola gostiju. U 70. minuti je M. Stevanovića zamijenio Žerić. Rovčanin je dobio žuti karton u 72. minuti. Samo nakon pet minuta igre Denis Žerić je postigao pogodak. Bekrić je sjajno asistirao, a Žerić prvijencem postavio rezutat na semafor 5:1! Marković je zamijenio Blagojevića. U 80. minuti je Berbić zamijenio bivšeg fudbalera Želje, Amera Hiroša, koji je dobio aplauze publike na Grbavici. Žerić u 88. minuti dobro prolazi, ubacuje, a udarac Lazića glavom brani golman gostiju. Žerić je dobio žuti karton u 90. minuti.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra protiv Olimpica. Utakmica se igra na Grbavici u subotu od 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU