Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali domaći Rudar iz Velenja sa 1:0.

Plavi su počeli u sastavu: Fejzić – S. Stevanović, Kosorić, Toskas, Bevab – Žerić, Bekrić, Radinović, Lazić – Lendrić, Nikolić.

Utakmica je počela tvrdom igrom na sredini terena. U 17. minuti je S. Stevanović ubacio, lopta je išla prema golu, a golman Rudara je iz drugog pokušaja uspio uhvatiti loptu. Osam minuta poslije ponovo Željo napada po desnoj strani, a ovaj put ubačaj S. Stevanovića je izbacio defanzivac domaćih.

Lendrić je u 32. minuti šutirao, ali je Kurež izblokirao loptu. Minutu poslije je Žerić prošao po desnoj strani, ubacio, ali je Nikolić zakasnio i nije uspio zahvatiti loptu glavom. U narednom napadu Lendrić iskosa dolazi do lopte, ali mu je golman Čretnik na vrijeme zatvorio put do gola. Rudar je u prvom dijelu imao dobru priliku kada je sa 25 metara Pišek snažno šutirao preko gola.

Od 46. minute umjesto Fejzića je branio Kjosevski. U 47. minuti velika prilika za Plave. Prvo je sa 20 minuta Bekrić šutirao, a paradom golman Rudara odbranio, a potom odbijenu loptu šutira Lendrić, ali ponovo sjajno brani Čretnik. Šest minuta poslije Brza kontra Rudara, a u završnici udarac Babiča blokira Bevab.

Od 58. minute je umjesto Radinovića igrao Šećerović, a minutu poslije je Lazića zamijenio M. Stevanović. U 68. minuti je Blagojević zamijenio Žerića, a Boccaccini Toskasa. U 75. minuti brza kontra Rudara, a u završnici udarac Babiča blokira Bevab.

Husić i Beganović su zamijenili Bevaba i Nikolića. Četiri minute prije kraja je Željo poveo. M. Stevanović je odlično ubacio, a Jovan Blagojević volej udarcem savladao domaćeg golmana.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra 10. jula, a protivnik je Arsenal Tula.

POGLEDAJ GALERIJU