Željezničar je u okviru trening-utakmice na Stadionu Grbavica poražen od Olimpica sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Fejzić – Hasanović, E. Sadiković, Osmanković, Kramarić – Radinović, D. Sadiković, Beganović, Hadžalić, Lazić – Mujagić.

U petoj minuti je Olimpic poveo. E. Sadiković je u kaznenom prostoru oborio Hadžića, a glavni sudija Irfan Peljto je pokazao na bijelu tačku. U 14. minuti Beganović se našao u odličnoj prilici, ali je njegov pokušaj odbranio Bandović. Kapiten Plavih na današnjem susretu, Damir Sadiković, šutirao je u 22. minuti visoko preko gola. Četiri minute poslije Radinović šutira, ali i njegov pokušaj odlazi preko gola.

Mujagić je u 32. minuti nakon ubačaja Hadžalića šutirao glavom preko gola. Minutu poslije Beganović sa 25 metara šutira malo iznad prečke. Šest minuta prije kraja Beganović iskosa šutira pored desne stative gostujućeg gola. U 43. minuti Lazić ubacuje nakon prekida, a D. Sadikovićev udarac u posljednji trenutak izbacuju defanzivci Olimpica. U posljednjoj minuti je Lazić šutirao, a Bandović uhvatio loptu.

Drugo poluvrijeme su Plavi igrali u sastavu: Ćeman – Stanić, Hodžurda, Duraković, Husić – Šećerović, Hervas, Žerić, Halvadžić, Efendić – Pozder.

U petoj minuti drugog dijela je Šećerović ubacio iz kornera, Pozder glavom šutirao, a Bandović paradom izbacio loptu u korner. U 64. minuti Žerić šutira visoko preko gola.

U 81. minuti Pozder dva puta prijeti, ali je Bandović bio na visini zadatka. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU