Fudbaleri Željezničara su u okviru prve utakmice 1/4 finala Kupa BiH savladali Zvijezdu sa 2:1.

Drljo u trećoj minuti opasno šutira iz slobodnog udarca, lopta ide malo pored gola. Dvije minute poslije Kiril sa distance šutira preko našeg gola. U 12. minuti fantastičan udarac Beganovića sa 30 metara, lopta pogađa prečku i pada na liniju. Minutu poslije Križevac se sjajno oslobodio pred golom Zvijezde, u nastavku je Beganović šutirao malo preko gola.

U 39. minuti Mekić iskosa šutira preko gola. U narednom napadu Škrijelj šutira, Muftić brani. U 41. minuti Križevac dobro prima loptu, iz okreta šutira malo pored gola gostiju. U prvoj minuti sudijske nadoknade Santos šutira malo pored gola Zvijezde. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Amoah u 48. minut izlazi sam pred gol Zvijezde, šutira, Dabić sjajno brani. U nastavku akcije Krpića je izblokirao Bijelić. U 53. minuti nova sjajna prilika za naš tim, Santos je ubacio, Amoah šutirao, a sa gol linije izbacuje defanzivac Zvijezde.

Željezničar je poveo u 56. minuti. Santos je probio, ubacio, Amoah ostavio za Hodžića koji precizno pogađa za vodstvo Plavih i svoj prvi gol nakon povratka.

Mujagić u 67. minuti šutira, Muftić sigurno hvata. Plavi su povisili vodstvo u 76. minuti. Dženis Beganović je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. Samo tri minute poslije Zvijezda je smanjila. Mujagić koristi grešku, ubacuje za Škrijelja koji matira Muftića.

Amoah iskosa sjajno šutira u 87. minuti, lopta ide malo pored gola.

Željezničar: Muftić – Galić, Drina, Cocalić, Jašarević – Mekić, Beganović – Santos, Drljo – Križevac, Krpić. Još su igrali: Hodžić (99), Amoah, Štilić,

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Slobode. Susret na Grbavici počinje u 16:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU