Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od domaćeg Rudara sa 1:0.

Željo je utakmicu počeo u sastavu: Antolović – E. Sadiković, Kosorić, Bogdanović, Mladenović – Blagojević, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Đelmić, Kokot – Tiago.

Već u drugoj minuti su domaći poveli. Arežina je uposlio Nebojšu Mrkića koji je izažao pred Antolovića i zatresao našu mrežu. Tri minute poslije Arežina šutira pored gola. U devetoj minuti Kokot šutira glavom, Kozić brani, a Kosorić šutira preko gola. U 12. minuti ponovo opasnost pred našim golom, ali je Kosorić u posljednji trenutak reagovao.

Od 20. minute je Hodžurda igrao umjesto povrijeđenog Bogdanovića. Igrala se 33. minuta kada je Pekija glavom šutira, a Hadžiahmetović izbacuje loptu i spašava naš gol. Tri minute poslije Đelmić šutira u dobro postavljenog Kozića. U drugoj minuti sudijskog vremena Mrkić je sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

U četvrtoj minuti nastavka Pekija nakon kornera šutira preko gola. U 52. minuti Blagojević ubacuje, a D. Sadiković šutira u Kozića. Od 62. minute je umjesto Đelmića igrao Memija. U 75. minuti je Hadžiahmetovića zamijenio Mujagić. Plavi su imali loptu u nogama, ali nisu uspjeli stavrati prilike pred golom domaćina.

Deset minuta prije kraja odlična akcija Rudara, a u završnici Arežina šutira preko gola. Minutu poslije Blagojević ubacuje, a Kosorić šutira pored gola. U 90. minuti Mujagić šutira visoko preko gola Rudara.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u srijedu u Gabeli protiv domaćeg GOŠK-a u okviru Kupa BiH.

POGLEDAJ GALERIJU