Fudbaleri Željezničara su u okviru 21. kola WWIN Lige BiH savladali Sarajevo sa 3:0.

Sarajevo prijeti u trećoj minuti. Nakon prekida Đuričković glavom šutira preko gola. Željo je poveo u 11. minuti. Amer Hiroš je sjajno šutirao sa 35 metara i matirao Ilieva.

Tri minute poslije Amoah se našao u sjajnoj situaciju, ali njegov udarac blokira Đuričković. Udarac Bismarka iskosa u 33. minuti laki hvata Iliev.Karićev udarac iz 41. minuti defanzivci Sarajeva blokiraju u korner. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 49. minuti Radinović probija, oštro ubacuje, gosti otklanjaju opasnost, a u završnici akcije Cocalić šutira sa distance preko gola. Željo je uduplao vodstvo u 56. minuti. Amoah je ubacio sa strane, a Marin Galić pospremio loptu u mrežu. Udarac Matanovića iz 60. minute lako hvata Muftić.

Grbavica je u potpunosti proključala u 68. minuti. Boljević je sjajno ubacio, a Marin Galić pogodio za 3:0. Buljubašić je pokušao u 78. minuti, lopta ide pored gola.

Željezničar: Muftić – Selimović, Cavnić, Cocalić – Galić, Karić, Hiroš, Radinović – Bismark, Krpić, Amoah. Još su igrali: Boljević, Haračić, Ovčina, Radovac, Fočo.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Zvijezde 09. Susret u Ugljeviku počinje u 13:00 sati.