Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Rudeš sa 2:1.

U sedmoj minuti lijepa kombinacija našeg tima po lijevoj strani, u završnici Veselinović šutira i pogađa prečku. Dvije minute poslije Subašić u sjajnoj situaciji, ali golman Rudeša odlično brani. U nastavku akcije Bojo šutira pored gola. Rudeš prijeti u 15. minuti, Okechukwu je tukao iskosa, lopta prošla malo pored našeg gola.

Igrala se 33. minuta kada je Štilić lažnjakom prevario čuvara, šutirao, ali je loš teren usporio loptu i defanzivac Rudeša je otklonio opasnost. Pred kraj prvog dijela Veselinović je izblokiran u petercu Rudešana. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo je poveo u 60. minuti. Mehić je ubacio iz prekida, a Frane Ikić najbolje skočio i glavom pogodio gol Rudeša. Dvije minute poslije, ponovo Plavi prijete nakon prekida, ovaj put udarac Osmanovića brani Banić. U 70. minuti iz slobodnog udarca pokušava Radaš, ali lopta odlazi preko našeg gola.

Mujić glavom u 73. minuti šutira kraj gola. U 79. minuti Rudeš je poravnao. Jurić je izašao pred gol i plasirao loptu u našu mrežu. Tri minute poslije golman Rudeša obara Mehića u kaznenom prostoru, a glavni sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara za 2:1 bio je Srđan Stanić. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar se u četvrtak vraća u Sarajevo, a odlazak na dio priprema u Tursku zakazan je za petak. 

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Jovanović, Ikić, Pavić – Bojo, Alispahić – Subašić, Štilić, Veselinović – Zajmović.
Željezničar u drugom poluvremenu: Erić – Stanić, Kosorić, Ikić, Šehić – Osmanović, Jamak – Mujić, Mehić, Mujezinović – Dacić.