Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Mladost sa 4:1.

Već u prvoj minuti Alispahić šutira, lopta pogađa Mahmića, a Bukvić uspijeva odbraniti. Tri minute poslije Štilić proigrava Zeca, koji s lijeve strane nesebično ubacuje za Kendeša, ali Bukvić i posljednji trenutak reaguje i spašava svoj gol. U devetoj minuti Željo vodi. Štilić je sjajno ubacio s lijeve strane, a Zec glavom precizno i snažno pogodio za prvi gol Plavih.

U narednom napadu Veselinović iskosa iz sjajne situacije šutira malo pored gola. U 13. minuti bilo je 2:0. Alispahić se namjestio na 25 metara od gola i snažnim udarcem lijevom nogom pogodio rašlje gola. Ponovo je Veselinović pokušao u 17. minuti, ali lopta i ovaj put nakon šuta iskosa ide pored gola. Mladost prijeti u 23. minuti, nakon ubačaja sa strane, Hadžić s prve stative šutira pored gola. U 37. minuti Mladost postiže gol. Hadžić je izašao pred gol, Bender je istrčao i uklizao, a glavni sudija pokazao na penal. Siguran sa 11 metara bio je Hiroš. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:1.

Bekrić u drugoj minuti drugog dijela nakon sjajnog driblina šutira lijevom nogom, odlično brani golman Mladosti. U 50. minuti Mujezinović šutira pored gola Mladosti. Bekrić u 66. minuti ubacuje iz kornera, loptu dolazi u peterac, ali Ikić ne uspijeva ubaciti loptu u gol. U 67. minuti Bekrić pronalazi Subašića koji iz prve šutira, ali Dizdarević dobro brani.

Mujezinović u 70. minuti sjajno šutira sa distance, lopta pogađa stativu. Minutu poslije novi gol Plavih. Subašić ubacuje iz kornera, Vrhovac glavom pogađa za 3:1. Bekrić u 82. minuti šutira sa vrha kaznenog prostora, Didzarević još jednom brani. Tri minute prije kraja Šabanović šutira iskosa, N. Milićević brani. Konačnih 4:1 postavlja Lendrić u 90. minuti, prethodno je asistirao Vrhovac.

Narednu pripremnu utakmicu Željezničar igra u utorak protiv Veleža.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar prvo poluvrijeme: Bender – Stevanović, Kosorić, Vrhovac, Šehić – Bojo, Alispahić – Kendeš, Štilić, Veselinović – Zec.
Željezničar drugo poluvrijeme: N. Milićević – Blažević, Ikić, Vrhovac, I. Milićević – Čeliković, Subašić, Mujezinović, Bekrić – Juričić, Lendrić.