Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola Premijer lige BiH poraženi od Igmana sa 2:0.

U petoj minuti Kosorić dobro blokira udarac Bodula iskosa. Selimović je u 9. minuti dobio direktan crveni karton. U 18. minuti Boljević se dobro izborio, šutirao, ali Buturović blokira u korner. Drljo u 28. minuti ubacuje, Krpić propušta, a Boljević šutira malo preko gola.

U 37. minuti nakon dobrog ubačaja Boljević glavom šutira, ali Ćeman sjajno brani. U narednoj minuti Cocalić iskosa ubacuje, lopta pogađa gornji dio prečke. Udarac Ramića glavom iz 40. minute lako hvata Muftić. Muftić odlično reaguje u 44. minuti ponovo nakon udarca Ramića.

U narednom napadu Boljević sjajno trči 60 metara, ubacuje, ali malo prejako za Rustemovića. Galić u sudijskoj nadoknadi ubacuje, a Mekić opasno šutira preko gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 51. minuti Drljo iskosa šutira, Ćeman sigurno hvata. Četiri minute poslije Ćubrilo iskosa iz prekida snažno šutira, lopta ide preko gola. Velika šansa za Igman u 71. minuti. Hebibović je ubacio, a Bojo glavom šutirao pored gola.

Igman do gola dolazi u 77. minuti. Ahmetović je šutirao i pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu ubacio Hebibović. Tri minute poslije Muftić brani udarac Mešića.

Domaći do drugog gola stižu u 84. minuti. Hebibović je dodao do Mešića koji ostavlja za Boju čiji udarac završava u našoj mreži. Ćeman u sudijskoj nadoknadi još jednom spašava Igman i ponovo nakon udarca Boljevića koji je sa druge stative šutirao.

Željezničar: Muftić – Galić, Cocalić, Kosorić, Ovčina – Rustemović, Selimović – Drljo, Mekić, Boljević – Krpić. Još su igrali: Ćosić, Biber, Gasal, Allyson, Dubačkić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu, 4. novembra protiv Sloge. Susret na Grbavici počinje u 16:00 sati.