Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola M:tel Premijer lige BiH savladali Borac sa 2:1.

Alispahić prvi prijeti na utakmici, udarac iz pete minute sa 30 metara odlazi preko gola. U 15. minuti Ćosić glavom ubacuje u sredinu, a Lukić glavom šutira preko našeg gola. Sjajna šansa za Plave u 28. minuti.

Nakon brze kontre Štilić se lako rješava Janičića, šutira pored Pavlovića, ali sa gol-linije izbacuje Jovanović. Sadiković u 41. minuti ubacuje sa strane, Kosorić glavom šutira malo preko gola gostiju. Hajdarević je pokušao gađati u 42. minuti, ali lopta odlazi pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Sadiković drugi dio otvara šutem sa distance, a Pavlović odbija u korner. Željo je poveo u 49. minuti. Štilić je ubacio sa desne strane, Juričić šutirao, a lopta na putu prema golu pogodila Janičića u ruku. Glavni sudija je pokazao na bijelu tačku, a sa 11 metara za vodstvo Plavih pogodio je Semir Štilić.

U 56. minuti bilo je 1:1. Nakon greške našeg tima Danilović je izašao sam pred naš gol i pogodio za poravnanje. Dvije minute poslije Danilović šutira, Fejzić odbija, a Kosorić otklanja opasnost. U narednom napadu ponovo šutira Danilović, a Fejzić ovaj put sigurno hvata. U 60. minuti Plavi ponovo dolaze u vodstvo. Hajdarević je ubacio, Alispahić sjajno petom odigrao, a Mustafa Mujezinović precizno pogodio mrežu Borca.

Velika prilika za Željezničar u 75. minuti. Štilić gura za Lendrića koji iskosa izlazi pred gol, lobuje Pavlovića, ali lopta odlazi tik pored stative. U 82. minuti Zakarić ubacuje, Vranješ glavom šutira, a lopta odlazi malo pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić – Sadiković, Hajdarević, Mujezinović (Veselinović od 65.), Alispahić (Subašić od 89.) – Štilić (Bekrić od 90.) , Juričić (Lendrić od 65.).
Borac: Pavlović – Dujaković, Janičić, Jovanović, Ćosić (Kujundžić od 73.) – Danilović, Vojnović (Bosančić od 73.) – Zakarić (Jallow od 82.), Vranješ, Ziljkić (Crnov od 82.) – Lukić (Kajkut od 35.).
Žuti karton: Ikić, Danilović, Kajkut, Kosorić.