Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice savladali Igman iz Konjica sa 4:0.

U 12. minuti je Željo poveo. Dubinsku loptu je najbolje iskoristio Krpić koji je glavom leđima okrenut lobovao golmana Igmana. U 22. minuti Zec iskosa šutira, lopta odlazi malo pored gola. Lijepa akcija Plavih u 29. minuti kada je iskosa Ramović izašao pred gol, ali ješutirao iznad prečke. U 34. minuti Rodrigo dobro hvata poluvolej, ali Fejzić paradom spašava naš gol. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Plavi su povisili u 64. minuti. Lijepu akciju je u završnici u gol pretvorio Dacić. Samo nekoliko minuta kasnije bilo je 3:0, a pogodio je Klepač. Odličnih nekoliko minuta je potvrdio i četvri gol kada je na ubačaj STevanovića pogodio Žerić. Zajmović je pokušao, ali je Ćeman dobro odbranio. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željo igra u utorak protiv Tuzle City.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar u prvom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Rodin, Bogičević, E. Šehić (Stebanović od 30.) – Osmanović, Šabanadžović – A. Zec, Ramović, Veselinović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Zilić, Osmanković, Stanić (od 60. E. Šehić) – Žerić, Hajdarević – A. Zec (Klepač od 60.), Ramović (Dacić od 60.), Veselinović (Selemenev od 60.) – Krpić (Zajmović od 60.).
Igman: Pajazit, Šivšić, Lukomirak, Savinović, Đurić, Hrvat, Carvalho, Graho, Kašić, Oglečevac, Smajić.