Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Posušje sa 2:1.

Željezničar u 12. minuti dolazi u vodstvo. Malić je ubacio iz prekida, a Haračić glavom pogodio mrežu domaćih. Tri minute poslije nakon kornera ponovo Haračić prijeti, ali brani golman Posušja. Domaći prijete u 24. minuti, udarac Milanovića brani Bender. Nova velika šansa za Plave u 27. minuti. Nakon još jednog prekida Haračić sa dva metra šutira, ali Kukić sjajno brani.

Milanović šutira sa 25 metara iz prekida, Bender sigurno brani. Drugi gol Plavi postižu u 40. minuti. Amoah je sjajno probio, ubacio, a Haračić glavom pogodio za 0:2. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:2.

Horić u 57. minuti glavom šutira, Bender sjajno brani ispod prečke. Domaći u 69. minuti postižu pogodak za 1:2. Milanović je ubacio, a Pavković glavom matirao Bendera.

Posušje prijeti u 77. minuti. Begić je spustio glavom, a Milanović šutira pored gola. U drugoj minuti nastavka Posušje je opasno zaprijetilo, al isu defanzivci Plavih otklonili opasnost iz peterca.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Igmana. Susret na Grbavici počinje u 19 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Kosorić, Malić – Hajdarević, Hodžić – Amoah, Beća, Santos – Haračić. Još su igrali: Gasal, Bekrić, Štilić.
Posušje: Kukić, Brković, Milanović, I. Bešlić, Krišto, Hanuljak, Pavlović, Z. Begić, Pavković, Lučić, Horić.