Fudbaleri Željezničara su u okviru prijateljske utakmice savladali Neum sa 3:0.

Željezničar prijeti u 12. minuti, udarac Juričića sa distance odlazi preko gola. U 24. minuti nakon kornera Boje, Juričić glavom šutira malo pored gola. Plavi su u 33. minuti nakon lijepe akcije još jednom zaprijetili, povratni pas odigrao je Stevanović, šutirao Alispahić, ali je lopta otišla nekoliko centimetara pored desne stative. Željo je poveo u posljednjoj minuti prvog dijela. Veselinović je oboren u kaznenom prostoru, glavni sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran sa 11 metara bio je Juričić.

U prvoj minuti drugog dijela Šehić ubacuje, Juričić glavom šutira i pogađa prečku. Pet minuta poslije ponovo Juričić šutira, ovaj put sa 20 metara, malo preko gola. Aktivni Veselinović u 60. minuti iskosa ulazi u sredinu, šutira, a golman Neuma odbija u korner. U 62. minuti kapiten domaćih Lovrić šutira, Fejzić brani. Igrala se 65. minuta kada je bilo 0:2. Bojo je proigrao Lendrića koji je izašao pred gol Neuma i rutinski savladao golmana. Blažević u 69. minuti ubacuje, Kulašin šutira, a na odbijenu loptu natrčava Nargalić i postiže treći gol Želje.

Naredni pripremni susret Željezničar igra sutra protiv Čapljine u Čitluku.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar prvo poluvrijeme: Bender – Stevanović, Kosorić, Ikić, Šehić – Kendeš, Alispahić, Bojo, Veselinović – Juričić, Lendrić.
Željezničar od 65. minute: Fejzić – Blažević, Miletić, Vrhovac, Malić – Čeliković, Bekrić – Kulašin, Subašić, Mujezinović – Nargalić.