Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Slogu sa 1:0.

Štilić ubacuje u osmoj minuti iz prekida, Krpić glavom šutira, Brajlović brani. Baranov iskosa u 17. minuti snažno šutira, lopta ide pored gola. Udarac Drlje iz 19. minute odlazi visoko preko gola domaćih. Santos iskosa u 33. minuti šutira, lopta se odbija u korner.

Štilić je ubacio u 39. minuti iz kornera, Santos glavom šutira preko gola. U 43. minuti Mekić snažno šutira, Brajlović odbija u korner. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Uprvoj minuti drugog dijela Stevanović glavom šutira, Muftić dobro brani, u nastavku akcije Cocalič otklanja opasnost. Minutu poslije Brajlovič brani udarac Mekića sa distance. Stevanović je bio u dobroj prilici u 59. minuti, ali Muftić dobro još jednom brani. Dobar napad Plavih u 60. minuti, Amoah ubacuje sa strane, ali defanzivci Sloge u posljednji trenutak blokiraju.

Željo je poveo u 81. minuti. Hodžić stariji se izborio za loptu, dodao do Štilić koji gura na stranu za Santosa koji precizno pogađa za 0:1. Zajić u 90. minuti glavom šutira preko gola.

Željezničar: Muftić – Šehić, Kosorić, Cocalić, Jašarević – Hodžić, Mekić – Drljo, Štilić, Santos – Krpić. Još su igrali: Amoah, Drina, Haračić,

Narednu utakmicu Željezničar igra u četvrtak protiv Zvijezde. Revanš susret 1/4 finala Kupa BiH igra se u Gradačcu od 15:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU