Fudbaleri Željezničara su u okviru 33. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Slobodu sa 1:2.

Željo u uvodu dva puta prijeti. Prvo je udarac Santosa odbranio Bukvić, a potom udarac Amoaha odlazi preko gola. U sedmoj minuti je Željo poveo. Drljo je gurnuo za Santosa koji lobuje Bukvića za 0:1.

Vranješ u 18. minuti snažno šutira, Muftić ispod prečke paradom izbacuje u korner. Sjajna kontra Želje u 23. minuti, a u završnici Štilić glavom šutira pored gola. U 28. minuti Drljo iskosa šutira pored gola, a dvije minute poslije Krpić glavom šutira preko gola.

Drljo u 39. minuti ubacuje sa strane, Štilić šutira sa prve stative, lopte ide malo pored gola Slobode. Hodžić u 46. minuti šutira pored gola. Osmanković u posljednjoj minuti prvog dijela šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Sloboda prijeti u uvodu drugog dijela, ali naša odbrana uspijeva spasiti dvije situacije. Potom Drljo i Santos prijete sa distance. U 57. minuti bilo je 0:2. Štilić je sjajno gurnuo za Santosa koji iskosa izlazi pred gol i matira golmana Slobode.

Vranješ opasno šutira u 64. minuti, lopta ide porad našeg gola. Konačnih 1:2 postavlja Jusić u 89. minuti susreta.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević – Hodžić – Amoah, Drljo, Štilić, Santos – Krpić. Još su igrali: Beganović, Haračić, Drina

Željezničar je sezonu završio na trećem mjestu Premijer lige BiH i izborio plasman u 1. pretkolo Konferencijske lige.

POGLEDAJ GALERIJU