Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Olimpik sa 3:0.

Plavi su od prve minute napali na Otoci, a već nakon šest minuta izveli pet kornera. Prijetili su Juričić i Mujezinović, ali je odbrana Olimpika bila na visini zadatka. Željezničar je poveo u 38. minuti susreta. Mujezinović je ubacio iz kornera, Ikić zahvatio loptu, Kosorić s druge stative vratio u peterac gdje se najbolje snašao Lendrić i pogodio mrežu Olimpika. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Domaći u 48. minuti prijete, Šišić je iskosa izašao pred gol i u trenutku udarca prema golu sjajno startuje Ikić i blokira loptu u korner. Dvije minute poslije Osmanović šutira glavom pored gola. Veselinovič je u 55. minuti ubacio iz kornera, Vrhovac glavom šutirao u dobro postavljenog Hadžića. Dvije minute poslije velika prilika za Olimpik. Šišić je ubacio sa strane, Hadžić šutira sa desetak metara, a Ikić glavom spasio našu mrežu.

Plavi su drugi gol postigli u 70. minuti. Ikić je dubinskim pasom uposlio Lendrića koji je zaobišao golmana domaćih i poslao loptu u mrežu za 0:2. Subašić u 79. minuti iskosa šutira pored gola. U 84. minuti je bilo 0:3. Subašić je oduzeo loptu na sredini terena, potom je Štilić povukao loptu, ušao u šesnaesterac i matirao Hadžića za sigurnu pobjedu Plavih. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Goražda u srijedu. Susret 1/8 finala Kupa BiH igra se na Grbavici s početkom od 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Olimpik: Hadžić – Ojdanić, Bajraktarević, Osmanović, Perišić (Tabaković od 84.), Handžić, Milanović, Nathan Da Cruz (Hasanović od 66.), Imamović (Dujmović od 46.), Lekanić, Šišić (Karić id 66.).
Željezničar: Erić – Blažević, Kosorić, Ikić, Milićević – Hajdarević (Bekrić od 87.), Alispahić (Vrhovac od 46.), Mujezinović, Veselinović (Subašić od 74.) – Lendrić (E. Zec od 74.), Juričić (Štilić od 61.).
Žuti kartoni: Imamović, Mujezinović, Perišić, Alispahić, Hajdarević, Osmanović,