Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš utakmice polufinala Kupa BiH poraženi od Veleža 1:2.

Željo je poveo u 6. minuti. Santos je ubacio sa strane, a Omar Beća se dobro snašao i snažnim udarcem poslao loptu u mrežu gostiju. Velež do poravnanja dolazi u 16. minuti. Nakon kornera Zvonić najbolje skače i pogađa rašlje našeg gola. 

U 19. minuti Šikalo hvata volej na 16 metara, lopta ide malo pored našeg gola. Nekoliko minuta poslije Santos iskosa šutira, Hadžikić brani. Jašarević ubacuje u 28. minuti, Hodžić (99) šutira iskosa preko gola. Štilić u 35. minuti ubacuje iz kornera, Cocalić glavom šutira preko gola. Haskić u 45. minuti šutira glavom, Bender odbija u korner. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:1.

Santos sjajno ubacuje u 54. minuti, Amoah neometan glavom šutira pored gola. Ponovo Santos prijeti, u 65. minuti snažno šutira, Hadžikić izbacuje u korner. Velež do vodstva dolazi u 72. minuti. Haskić je proigrao Anđušića koji prebacuje Bendera za vodstvo od 2:1. Mekićev udarac iz 74. minute odlazi preko gola.

Krpić šutira iskosa u 82. minuti, Zeljković blokira u korner. Nakon kornera lopta se odbija do Galića koji šutira malo preko gola Veleža.

Željezničar: Bender – Galić, Drina, Cocalić, Jašarević – Beća, Mekić – Amoah, Štilić, Santos – Hodžić (99). Još su igrali: Hajdarević, Krpić, Haračić, Bekrić

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u 20:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU