Fudbaleri Željezničara su u okviru 1/16 finala Kupa BiH savladali Rudar Han Bilu sa 6:0.

Plavi su poveli u četvrtoj minuti. Naš tim odigrao je dobar napad, a na kraju je lopta došla do Brune Zdunića koji neometan glavom ubacuje loptu u mrežu. Tri minute poslije Petak šutira iskosa, Muftić brani. Bojo je u 10. minuti pokušao petom, ali golman Rudara brani.

U 15. minuti prvo Jaganjac glavom šutira preko našeg gola, a u narednom napadu Bekrić sa 20 metara tuče preko domaćeg gola. Gasal iskosa šutira u 21. minuti, Zolota brani. Torlak je dobro pokušao sa lijeve strane, ali je Muftić bio na visini zadatka. Rudar je u 38. minuti propustio dvije velike prilike. Prvo je Petak šutira, Muftić odbranio, a potom se Hodžić našao sam pred našim golom, šutirao je, ali Muftić hvata.

Na 0:2 povisio je Bojo u 45. minuti nakon lijepe akcije.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:2.

U 47. minuti Zec lijepo ostavlja za Višticu koji šutira malo pored gola. U 55. minuti Plavi postižu novi gol. Zec je lijepo primio loptu, šutirao, defanzivac izblokirao, ali odbijenu loptu Zec šalje u gol bez problema. Dvije minute poslije Jaganjac sa gol-linije izbacuje nakon udarca Vrhovca. Minutu poslije Zec glavom šutira pored gola.

Beća je lucidno propustio loptu za Zeca koji dodaje do Hrelje čiji udarac sjajno brani Zolota. Hrelja je u 62. minuti nanizao nekoliko igrača Rudara, potom špicem šutira malo pored gola. Minutu poslije agilni Hrelja dodaje do Zeca čiji udarac brani Zolota, potom Gasal pogađa stativu.

Željezničar u 77. minuti postiže četvrti gol. Hajdarević je šutirao, lopta pogodila stativu, a Mekić natrčao i pogodio za 0:4. Nekoliko trenutaka nakon toga Hrelja ubacuje, a Osmančević reaguje i postiže autogol. Deset minuta prije kraja Beća je oboren u kaznenom prostoru, glavni sudija pokazuje na bijelu tačku, a siguran sa 11 metara bio je Hamza Jaganjac.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak protiv Borca. Susret u Banjaluci počinje u 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Vištica, Drina, Vrhovac, Malić – Hajdarević, Beća, Bojo, Gasal, Bekrić – Zdunić. Još su igrali: Zec, Hrelja, Mekić, Jaganjac, Kovačević,
Rudar Han Bila: Zolota, Mehmedović, Osmančević, Torlak, Kadrić, Kausmović, Alić, Hodžić, Petak, Ćurić, Jaganjac.