Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 1/8 finala Kupa BiH savladali GOŠK iz Gabele sa 3:0.

U sedmoj minuti Beganović je uposlio Tiaga koji šutira, a Sušac izbacuje u korner. Nakon kornera Diatta glavom šutira preko gola. Đelmić je u 14. minuti uhvatio volej, ali je njegov udarac otišao pored gola gostiju. Dvije minute poslije Malčić šutira sa 30 metara, ali je Kjosevski siguran.

Od 26. minute je umjesto Diatte igrao D. Sadiković. Željo je poveo u 34. minuti. Tiago je prošao po strani, a njegov ubačaj koristi Ognjen Đelmić koji pogađa za 1:0. Četiri minute poslije ponovo Tiago prolazi, ubacuje, a D. Sadiković loše zahvata loptu. U 40. minuti snažan udarac Tiaga, ali se ispriječila prečka gola GOŠK-a.

D. Sadiković je u 45. minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Sušac dobro branio.

U desetoj minuti nastavka Blagojević ubacuje iz kornera, a Kosorić šutira preko gola. Minutu poslije Bošnjak u kaznenom prostoru je igrao rukom, a glavni sudija Berak pokazuje na 11 metara. Siguran sa bijele tačke je bio Ognjen Đelmić i udvostručio Željinu prednost.

Hadžiahmetović u 59. minuti šutira pored gola. Tri minute poslije D. Sadiković šutira sa 25 metara, a Sušac izbacuje u korner. Od 69. minute je umjesto Đelmića igrao Kokot. U 75. minuti gosti prijete, ali je Kjosevski odbranio. U narednoj akciji je bilo 3:0. Tiago je prošao, ubacio, Blagojević propustio loptu, a Dženis Beganović matirao golmana gostiju.

Hiroš je u 78. minuti zamijenio Hadžiahmetovića. U 85. minuti Tiago prolazi, izlazi iskosa pred gol GOŠK-a, ali Sušac brani njegov pokušaj. Tri minute prije kraja regularnih 90 minuta, Kosorić glavom šutira pored gola. U drugoj minuti sudijske nadoknade Hiroš je podvalio loptu za Beganovića, koji je želio uposliti Tiaga, ali je lopta na kraju završila pored gola.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u nedjelju od 14:30 sati, na Stadionu Grbavica, protiv zeničkog Čelika. Uzvratna utakmica sa GOŠK-om je za 14 dana u Gabeli.

POGLEDAJ GALERIJU