Fudbaleri Željezničara su u okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige BiH remizirali sa Veležom 1:1.

U 13. minuti Velež nakon prekida prijeti našem golu, ali Sipović otklanja opasnost. Naši navijači su na stadion ušli tek u 16. minuti. U 22. minuti sjajna šansa za Velež. Brandao je podvalio za Fajića koji iskosa izlazi pred gol, šutira, ali lopta odlazi malo pored gola.

Domaći su poveli u 25. minuti. Velež je prošao po desnoj strani, Behram je ubacio u sredinu gdje se našao Brandao i zatresao našu mrežu. Zeljković u 42. minuti sa distance šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Željo prijeti u 47. minuti. Krpić je snažno šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali lopta pogađa prečku. U narednom napadu Behram iskosa šutira pored našeg gola. Fajić u 57. minuti iskosa šutira, Erić blokira, a sa gol-linije loptu izbacuje Osmanković. Željo je poravnao u 58. minuti. Štilić je držao loptu, dodao do Boje koji se prijemom riješio čuvara i iskosa lijevom nogom pogodio nebranjeni dio gola. 

Sjajna šansa za Velež u 66. minuti. Fajić je istrčao pred gol, zaobišao Erića, šutirao, ali Osmanković sa gol-linije spašava naš gol. Navijači našeg Kluba stadion su napustili u 77. minuti. Hasanović u 90. minuti ubacuje, Brandao glavom šutira, Erić brani. U nastavku akcije E. Zec iskosa hvata volej, ali lopta odlazi preko gola. U trećoj minuti sudijske nadoknade Štilić ubacuje iz kornera, Osmanković na drugoj stativi šutira u padu, lopta odlazi preko gola. Naši fudbaleri tražili su najstrožiju kaznu, ali je glavni sudija odsvirao kraj utakmice.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Tekstilca u okviru 1/16 finala Kupa BiH. Susret u Derventi počinje u 16:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Erić – Stanić, Osmanković, Sipović, Pavić – Sadiković (Ramović od 46.), Alispahić – Bojo (Zajmović od 89.), E. Zec, Veselinović (Štilić od 46.) – Krpić.
Velež: Bobić – Ćosić (Ćivić od 73.), Zvonić, Manev, Urdinović – Zeljković, Hasanović – Behram (Beriša od 80.), Vehabović, Brandao – Fajić.
Žuti kartoni: Ćosić, Sadiković, Pavić, Hasanović, Urdinov, Osmanković,
Crveni karton: Fajić (dva žuta)