Fudbaleri Željezničara su u okviru uzvratne utakmice finala Kupa BiH savladali domaću Krupu sa 4:0, te tako sa ukupnih 6:0 slavili i osvojili Kup Bosne i Hercegovine nakon šest godina.

U 12. minuti sjajna šansa za Krupu. Marjanović je ubacio, a Milanović sa deset metara neometan šutirao visoko preko gola. Minutu poslije ponovo Milovanović šutira, ovaj put udarac iskosa odlazi u vanjski dio mreže. Dvije minute nakon toga još jedna odlična prilika za domaće. Milanović je izašao pred naš gol, ali šutirao malo pored gola.

Željo je prvi put zaprijetio u 16. minuti. Ramović je došao do lopte prije golmana Fejzića, ali je otišao previše iskosa i šutirao pored gola. Dvije minute poslije Blagojević ubacuje, a Osmanković glavom šutira pored gola. Ramović u 27. minuti izlazi pred gol domaćih, ali Fejzić dobro reaguje i izbacuje mu loptu iz nogu. U narednom napadu Mirosavljević šutira sa distance, Kjosevski brani.

Do vodstva Plavi dolaze u 34. minuti. Ramović je sjajno prošao pored Vukotića, odigrao povratni pas za Ubiparipa koji rutinski trese mrežu domaćih. U 45. minuti Zajmović izlazi pred gol Krupe, ali Fejzić brani njegov pokušaj. Ipak, u narednom napadu bilo je 0:2. Zakarić je ubacio, a Zajmović petom sjajno reagovao i pogodio za rezultat prvog dijela. 

U 48. minuti iz dobre pozicije Milanović šutira visoko preko našeg gola. Minutu poslije Zec šutira sa 20 metara, ali je Fejzić siguran. U 52. minuti Hajdarević dobro prolazi, ali iskosa šutira visoko preko gola Krupe. U 62. minuti bilo je 0:3. Ubiparip nije najbolje zahvatio loptu koja je došla do Zakarića koji majstorski gađa suprotne rašlje i trese mrežu Krupe. 

Zec u 79. minuti ubacuje, a udarac Žerića brani Fejzić. Pet minuta poslije Željo postiže još jedan gol. Žerić je dodao do Ramovića koji prilazi golu Krupe i špicem zabija novi gol našeg tima. Zec glavom nakon ubačaja Zebe šutira i 86. minuti, Fejzić izbacuje u korner. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Graovac, Bogičević, Osmanković, Mehremić – Blagojević, Hajdarević – Zakarić (Žerić od 73.), Ramović, Zajmović (Zec od 46.) – Ubiparip (Zeba od 70.).
Krupa: Fejzić – Maksimović (Lukić od 56.), Makitan, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević,Nikolić, Balabanović (Glamočić od 46.), Milanović, Marjanović, Šamara.
Žuti kartoni: Milanović, Balabanović, Šamara.