Fudbaleri Željezničara su u okviru 23. kola WWIN Lige BiH poraženi od Zrinjskog sa 2:0.

U osmoj minuti sjajna šansa za Želju. Boljević je s lijeve strane dobro ubacio, a Cocalić glavom šutirao pored gola domaćih. Domaći su odgovorili u 17. minuti. Memija je ubacio, Malekinušić šutirao glavom, a Muftić dobro odbranio. Zrinjski je brzo kombinovao u 33. minuti, u završnici udarac Kiša pogađa Sabljića.

Udarac Hiroša iz 35. minute sigurno hvata Marić. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Radinović je dobro ubacio u 48. minuti, a udarac Haračića Barašić ispred gola izbacuje u korner. U 52. minuti Kiš pokušava iz slobodnog udarca, ali lopta ide visoko preko gola. Željezničar je u 58. minuti propustio veliku šansu. Krpić je dodao do Haračića koji je bio sam pred golom, ali je šutirao preko gola.

U 70. minuti Bradarić ubacuje sa strane, a Mulahusejnović glavom šutira pored gola.Minutu poslije isti igrač se našao u dobroj situaciji, ali je Cocalić dobro reagovao i spasio naš gol. Domaći su do vodstva došli u 79. minuti. Šunjić je ubacio, a Mulahusejnović glavom pogodio za 1:0. U 88. minuti Ćuže šutira pored našeg gola. Konačnih 2:0 postavljeno je u 90. minuti. Nakon brze kontre pogodio je Ćuže. U 91. minuti crveni karton zaradio je Stefan Radinović.

Željezničar: Muftić – Selimović, Cavnić, Cocalić – Galić, Karić, Hiroš, Radinović – Haračić, Boljević, Krpić. Još su igrali: Radovac, Drljo, Mekić

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak, 29. marta protiv Veleža. Susret na Grbavici počinje u 20:00 sati.