Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Sarajeva sa 2:0.

Bodul u drugoj minuti iskosa šutira pored našeg gola. U 14. minuti velika prilika za Želju. Blažević je ušao u kazneni prostor, vratio do Boje čiji udarac ispred gola blokira Trako. Blažević u 25. minuti šutira, Dizdarević brani. Još jedna velika šansa za Želju u 28. minuti, Mekić je namjestio loptu za Mujezinovića koji sa 16 metara šutira preko gola.

Sarajevo je povelo u 30. minuti. Ramić je odigrao za Oremuša koji je čini se bio u ofsajdu, probio i ubacio u sredinu, a Ahmetović je pospremio loptu u mrežu. 

Željo je nastavio prijetiti, u 43. minuti Mekić šutira sa distance, lopta ide malo pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 50. minuti Oremuš ubacuje, Šabanović sa šest metara šutira glavom, ali Bender fenomelano vrati. Minutu poslije skoro ista situacija, Oremuš ubacuje, Ahmetović šutira, lopta je okreznula Blaževića i ide kraj naše stative.

Sarajevo do drugog gola stiže u 57. minuti. Bodul je šutirao iz slobodnog udarca sa 25 metara i pogodio rašlje našeg gola. Dvije minute poslije Bodulov udarac brani Bender. Mujezinović u 62. minuti iz dobre situacije šutira pored gola.

Malić ubacuje u 65. minuti ubacuje, Bekrić glavom šutira pored gola. Blažević u 88. minuti šutira visoko preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar narednu utakmicu igra u nedjelju protiv Leotara. Susret na Grbavici počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Blažević, Kosorić, Vrhovac, Malić – Crnčević, Mekić – Subašić, Bojo, Mujezinović – Juričić. Još su igrali: Bekrić, Zdunić, Hajdarević, Beća, Jaganjac.
Sarajevo: Dizdarević – Dupovac, Trako, Pidro – Oremuš, Kapić, Ramić, Kobiljar, Šabanović – Bodul, Ahmetović. Još su igrali: Đokanović, Varešanović, Kurdić, Bagarić, Palić.
Žuti kartoni: Subašić, Crnčević, Trako, Mekić, Ramić, Bodul, Varešanović, Bagarić, Blažević.