Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta drugog pretkola Konferencijske lige poraženi od Neftcija sa 2:0.

U 17. minuti dobar dubinski pas, Ovčina lijepo prihvata loptu, šutira iz voleja, ali Brkić dobro brani. Domaći su poveli iz prve šanse. U 19. minuti izveli su brzu tranziciju, a u završnici je Saief pogodio našu mrežu. U 30. minuti Lebon izlazi iskosa pred naš gol, ali Cocalić sjajnim startom spašava naš tim. Dvje minute poslije Jaber sa distance šutira, Muftić paradom izbacuje u korner. Neftci prijeti u 39. minuti nakon ubačaja iz kornera, ali lopta ide daleko od našeg gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Plavi prijete u 55. minuti. Haračić je odigrao povratni pas do Krpića čiji udarac brani Brkić. Četiri minute poslije Muftić spašava Plave. Saief je bio sam pred golom, neometan šutirao, ali golman Želje sjajno izlazi i brani pokušaj krila Neftcija. U 63. minuti agilni Saief sa 25 metara topovski šutira, Muftić još jednom dobro brani. Tri minute poslije Jaber šutira, Muftić brani u korner. Nakon kornera bilo je 2:0. Prvo je udarac glavom odbranio Muftić, a odbijenu loptu Eddy ubacuje u našu mrežu.

Drljo se u 73. minuti na desnoj strani namjestio na lijevu nogu, snažno šutirao, Brkić brani u korner. Udarac Lebona se u 95. minuti odbija malo pored našeg gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević – Rustemović, Ovčina, Biber, Mekić – Haračić, Krpić. Još su igrali: Drljo, Turanjanin, Amoah, Dubačkić, Gasal.

Narednu utakmicu Željezničar igra u okviru 3. kola Premijer lige BiH protiv Borca. Susret na Grbavici igra se u subotu, 12. augusta, s početkom od 20:45 sati.

POGLEDAJ GALERIJU