Fudbaleri Željezničara su u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Krupe sa 2:1.

Domaći su poveli u 14. minuti. U prvom ozbiljnijem napadu Krupe u kaznenom prostoru je Zilić oborio Marjanovića, a glavni sudija je svirao najstrožiju kaznu. Siguran sa 11 metara bio je Crnov. U 35. minuti Čurjurić iz prekida šutira preko gola. Tri minute poslije Veselinović lijepo prolazi, ulazi u kazneno prostor i iz dobre situacije šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

U 47. minuti Vranješ šutira sa 20 metara, Kutić sigurno brani. Zilić ubacuje u 56. minuti, Krpić glavom šutira, Kutić ponovo brani. Marjanović u 65. minuti šutira, Kjosevski brani. U 72. minuti je Željo poravnao. Jazvić se izborio za loptu, Osmanković šutira, Kutić odbranio, a Krpić pospremio loptu u mrežu.

U 78. minuti Osmanković iskosa šutira, lopta se odbija u korner. Nakon kornera je Zec zakasnio na ubačaj Vranješa. U 82. minuti domaći ponovo vode. Crnov je ubacio, a Aganspahić glavom pogodio za 2:1. U 88. minuti Crnov iskosa šutira pored našeg gola. Minutu poslije i Markanović u prilici, ovaj put Kjosevski odlično brani.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Širokog Brijega. Susret na Grbavici počinje u 13 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Osmanković, Rodin, Bakrač, Zilić – Osmanović, Šabanadžović (Vranješ od 46.) – Jazvić (Zec od 72.), Čurjurić (Dacić od 58.), Veselinović – Krpić.
Krupa: Kutić, Makitan, Lukić (Aganspahić od 66.), Dujaković, Marjanović (Savić od 90.), Palić, Dekić, Nikolić (Handžić od 85.), Maksimović, Crnov, Nikolić.
Žuti kartoni: Zilić, Osmanković, Čurjurić, Osmanović, Kutić, Palić,
Crveni karton: Bakrač