Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od domaće Slobode sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – Stevanović, Bogičević, Graovac, Projić – Šabanadžović – Zakarić, Zeba, Blagojević, Ramović – Zec. Za domaće su počeli: Muminović – Salihović, Mehmedagić, Ignjatović, Lazevski – Ćulum, Hairlahović – Grahovac, Ordagić, Đorđilović – Krpić.

U 12. minuti Bogičević dodaje do Zebe koji snažno sa 25 metara šutira preko gola. U 15. minuti sjajna prilika za domaće. Ordagić je snažno, prizemno ubacio, Stevanović u namjeri da izbije loptu šutirao je prema našem golu, ali je Kjosevski spasio naš gol. Tri minute poslije nakon napada Plavih po desnoj strani lopta dolazi do Zebe koji iskosa šutira lijevom nogom, ali je Muminović bio na pravom mjestu. U narednom napadu je Ćulum zaradio žuti karton nakon prekršaja nad Ramovićem.

Graovac je u 23. minuti dobio žuti karton. Domaći su poveli u 38. minuti. Nakon kornera lopta se odbila do centra, Hairlahović je vratio loptu u kazneni prostor, Ignjatović najviše skočio i spustio loptu za Sulejmana Kripića koji volej udarcem pogađa našu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Slobode od 1:0.

U 52. minuti lopta dolazi u kaznenom prostoru do Zeca koji šutira lijevom nogom, ali njegov udarac u korner blokira Salihović. Lazevski je u 57. minuti dobio žuti karton nakon prekršaja nad Zakarićem. Slobodan udarac je sjajno izveo Zakarić, ali je Muminović paradom spasio svoju mrežu. Nakon kornera Blagojević makazicama šutira preko gola. Sloboda je u 60. minuti postigla pogodak preko Grahovca, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 63. minuti je Kajkut zamijenio Projića.

Zilkić je zamijenio Grahovca u 64. minuti susreta. U 67. minuti dobar napad Plavih, ali ubačaj Zakarića sa lijeve strane izbacuju u korner defanzivci Slobode. Ramović je u 69. minuti dobio žuti karton. U istoj minuti je Zeca zamijenio Stanić. Smajić je u 80. minuti zamijenio Lazevskog. Stevanović je u 83. minuti dobio žuti karton. Zebu je zamijenio Beganović u istoj minuti.

Salihović u 85. minuti dobija žuti karton. Muminović je također požutio dvije minute poslije. Hairlahovića je zamijenio Jahić u 88. minuti. Blagojević u narednom napadu šutira sa distance pored gola domaćih. Bogičević je dobio žuti karton. U trećoj minuti sudijske nadoknade Graovac je zaradio drugi žuti karton nakon prekršaja nad Zilkićem. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog. Susret na Grbavici počinje u 19 sati.

 

Foto: Sport1.ba