Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi u Travniku od istoimenog domaćina sa 2:0.

Početak susreta nije mnogo ponudio, a u 15. minuti su domaći već poveli. Nakon kornera Radoslav Aleksić je najbolje skočio i pogodio za 1:0. Pet minuta poslije Kouadio šutira visoko preko gola. Dvije minute nakon toga je već bilo 2:0 za domaćina. Brza kontra Travnika, a u završnici pogađa Safet Šivšić.

U 29. minuti Željo prijeti. Slobodan udarac je sa 20 metara izveo Blagojević, ali njegov udarac odlazi tik pored stative domaćeg gola. Tri minute poslije Tiago ubacuje za Kokota koji ne uspijeva dobro zahvatiti loptu, te je Nurković lagano hvata. U u 36. minuti D. Sadiković pronalazi Tiaga čiji udarac odlično brani Nurković.

Minutu prije kraja prvog dijela Mladenović šutira pored gola domaćih. U narednom napadu je i D. Sadiković šutirao, ali je Nurković bio siguran.

U 52. minuti dug napad Plavih, a u završnici D. Sadiković šutira glavom u dobro postavljenog Nurkovića. Od 55. minute je umjesto D. Sadikovića igrao Stokić. Brzo je i Tiaga zamijenio Beganović. U 58. minuti nakon kornera Kokot šutira, ali je Nurković odličan. Četiri minute poslije ponovo nako kornera prilika Plavih, ali i ovaj put Nurković fenomenalno brani udarac Beganovića.

Deset minuta prije kraja Blagojević šutira sa 25 metara, a Nurković je siguran. U sudijskom vremenu je Ćurić šutirao preko gola. U narednom napadu Stokić pokušava sa 20 metara, ali je Nurković ponovo bio siguran.

POGLEDAJ GALERIJU