Fudbaleri Željezničara su u okviru 10. kola Premijer lige BiH poraženi od Sarajeva sa 3:0.

Mlak udarac iskosa Hasića iz devete minute lako hvata Muftić. Minutu poslije Štilić ubacuje iz kornera, a Jašarević opasno šutira malo preko gola. U 13. minuti Mustafić sa 30 metara pokušava, Muftić još jednom hvata. Lukavo je Hasić pokušao u u 24. minuti iz prekida, ali je lopta otišla preko našeg gola.

Sarajevo je povelo u 26. minuti. Oliveira je ubacio, Hasić šutira glavom, Muftić odbranio, ali lopta potom pogađa Hasića i ulazi u našu mrežu. U 34. minuti Beganović sa strane prizemno ubacuje, a Julardžija petom šutira preko našeg gola. Štilić ubacuje u 43. minuti, a Cocalićev udarac glavom brani Šahinović. Sarajevo do drugog gola dolazi u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela. Hasić je ubacio, a Oliveira neometan šutirao sa 10 metara i pogodio naš gol. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

U 52. minuti dosuđen je prvi faul nad igračima Želje. Minutu poslije Avramovski iz dobre situacije šutira, Drina požrtvovano izbacuje u korner. AlJaber u 71. minuti šutira iskosa, defanzivci Sarajeva izbacuju u korner. Četiri minute poslije Mekić gura za Drlju, ali u posljednji trenutak presjeca Šahinović.

Jašarević u 79. minuti ubacuje, a Mekić sa vrha kaznenog prostora šutira tik pored gola Sarajeva. Ćataković u 88. minuti izlazi sam pred naš gol, šutira, a Muftić sjajno brani. Sarajevo do trećeg gola dolazi u 94. minuti. Duraković je ubacio, a Ćataković glavom pogodio naš gol.

Željezničar: Muftić – Galić, Drina, Cocalić, Jašarević – Mekić, Biber – Amoah, Štilić, Allyson – Krpić. Još su igrali: Ćosić, AlJaber, Drljo, Haračić, Ovčina.

Narednu utakmicu Željezničar igra za 14 dana protiv Zvijezde 09 na Grbavici.