Fudbaleri Željezničara sutra će u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH odmjeriti snage s domaćim Veležom, a ekipa Plavih danas je otputovala u Međugorje gdje će boraviti i trenirati do subotnjeg derbija.

U vikendu pred nama odigrat će se 12. kolo m:tel Premijer lige BiH u kojem Željezničar gostuje u Vrapčićima kod starog velikog rivala, mostarskog Veleža. u ovoj sezoni, naš tim je u prvom kolu na Grbavici savladao Rođene sa 3:0, ali sasvim sigurno u subotu je na rasporedu mnogo teži zadatak za fudbalere Amara Osima.

Plavi su u srijedu u okviru 1/8 finala Kupa BiH eliminisali Goražde sa 3:0, jučer obavili trening na Grbavici, a danas je ekipa otputovala u Međugorje, u Sport Centar Circle gdje će boraviti i obavljati treninge do sutrašnje utakmice. Šef struke, Amar Osim, na raspolaganju ima sve fudbalere.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se u subotu s početkom od 17 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV. Pravdu na derbiju će dijeliti Luka Bilbija s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Goranom Dujakom, dok je četvrti sudija Zoran Grbić.

POGLEDAJ GALERIJU