Fudbaleri Željezničara predvođeni stručnim štabom otputovali su na glavni dio priprema u tursku Antaliju.

Plavi će otputovati sa sarajevskog aerodroma u Tursku, a bit će smješteni u hotelu Kremlin Palace u Antaliji. Pripreme će trajati do 6. februara kada je planiran povratak u Sarajevu. U Turskoj će Željo odigrati pripremne utakmice protiv Etara, Dunajske Strede i Zorye.

– Iza nas je dosta posla. Imali smo sreće s vremenom i sve je išlo po planu. Sada glavni dio. Odlazimo u Tursku gdje ćemo imati odlične uslove za pripreme. Izvanredna prilika za nove igrače da se uklope u ekipu. Imat ćemo dobre protivnike, dobre terene i sve preduslove da se spremimo za nastavak sezone, rekao je Admir Adžem.

– Moram se zahvaliti upravi i sportskom direktoru što je došlo do transfera. Naravno da sam zadovoljan, inače ne bih bio tu. Prateći bh. ligu mogu reći da Željezničar pokazuje zašto je prvi i što je u polufinalu Kupa i to je bio jedan od razloga zašto sam se vratio u naš fudbal nakon osam godina. Naša očekivanja su osvajanje prvenstva i kupa, možda zvuči preambiciozno, ali sam iz tog razloga došao, kazao je Stojan Vranješ.

Na pripreme su otputovali Kjosevski, Fejzić, Ćeman, Projić, Stevanović, Zec, Ubiparip, Ramović, Mehremić, Kajkut, Blagojević, Bogičević, Zeba, Zajmović, Ćubara, Jusufi, Žerić, Hajdarević, Šabanadžović, Mujagić, Osmanković, Hadžić, Vranješ i Crnov. Pored fudbalera, na pripremama su članovi stručnog štaba, sportski direktor te članovi medijske ekipe FK Željezničar.