Fudbaleri Željezničara su u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Leotar sa 1:0.

U petoj minuti Štilić ubacuje iz kornera, Santos na prvoj stativi šutira, lopta pogađa spoljni dio mreže. Željo postiže gol u 12. minuti preko Beganovića, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. U 14. minuti šansa za Plave. Štilić sjajno šutira sa 18 metara, lopta pogađa stativu.

Plavi su poveli u 16. minuti. Štilić je izborio korner, potom sjajno ubacio, a najbolje je skočio Armin Hodžić i pogodio mrežu domaćih. 

U 27. minuti Čubrilo šutira sa distance, lopta ide preko našeg gola. U 31. minuti Aćimović izlazi pred naš gol, šutira, Bender odlično brani. U 36. minuti šanse na obje strane. Plavi su se spasili na gol-liniji, a potom kontra Santosa koji iskosa šutira, Puletić brani u korner. SJajna prilika u 39. minuti. Beganović odlično ubacuje, Amoah glavom šutira malo pored gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:1.

Domaći prijete odmah u 47. minuti. Iskosa pred gol izlazi Stojković, šutira, Bender dobro brani. Željo prijeti u 60. minuti. Štilić je išao prema golu domaćih, ali Uzelac u posljednji trenutak spašava gol. Stojković u prvoj minuti sudijskog vremena šutira preko gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Zrinjskog. Susret na Grbavici počinje u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU