Fudbaleri Željezničara su u okviru 29. kola m:tel Premijer lige BiH poraženi od Širokog Brijega sa 3:1.

U sedmoj minuti Gasal sa distance šutira, Miškić odbija paradom u korner. Deset minuta poslije Milićević šutira iz prekida sa 30 metara, lopta odlazi malo preko gola. U 20. minuti I. Ikić glavom šutira iz odlične pozicije, na našu sreću lopta ide pored gola.

I Čeliković je pokušao sa distance, ali njegov pokušaj iz 30. minute hvata Miškić. U 45. minuti Miletić glavom vraća za Juričića koji makazicama šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Dobar šut Bekrića iz 49. minuti pogodio je jednog igrača Širokog i otišao tik preko gola. Dvije minute poslije Juričić iz solidne situacije u kaznenom prostoru šutira pokraj stative.U 56. minuti dvije odlične prilike za Široki. Prvo je iskosa Ikić šutira, Bender odlično brani, a u nastavku akcije Jurilj je šutirao, a Blažević sjajnom reakcijom spasio gol.

Milićević ubacuje u 61. minuti, a Juričić glavom u padu šutira malo pored gola. U 65. minuti Stipe Jurić bježi čuvaru i šutira sa 20 metara pored gola. U 73. minuti najveća šansa za Široki Brijeg, udarac Ikića sa pet metara fantastično brani Bender. U narednoj minuti Željo je poveo. Blažević je ubacio, a Veselinović glavom pogodio.

U 77. minuti Široki Brijeg dolazi do poravnanja. F. Ikić je okliznuo pored lopte, Zachara je uzeo loptu i dodao do usamljenog S. Jurića kojem nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu.

Gosti do preokreta dolaze u 83. minuti. Nakon kornera Begić je najbolje skočio i glavom pogodio našu mrežu. Konačnih 3:1 postavlja u 91. minuti Stanić nakon sjajnog prodora. 

Narednu utakmicu Željezničar igra u srijedu protiv Veleža. Susret na stadionu Rođeni igra se s početkom od 18 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Bender – Blažević, Miletić, F. Ikić (Štilić od 86.), Milićević (Šehić od 69.) – Čeliković, Subašić (Hrelja od 79.), Bekrić (Bojo od 69.) – Gasal (Veselinović od 70.), Mujezinović, Juričić.
Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Jurilj (S. Jurić od 60.), Šabić (Vukoja od 60.), Stanić, Zachara (Brekalo od 81.), Begić, M. Jurić, Musa, I. Ikić.
Žuti kartoni: M. Jurić,