Fudbaleri Željezničara su u okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Zvijezdu 09 sa 1:0.

U osmoj minuti Veselinović ubacuje iz prekida, a Ramović glavom šutira preko gola gostiju. Stanić sjajno u 11. minuti dubinskom loptom upošljava Krpića koji iskosa šutira, ali Erić uspijeva skratiti ugao i odbraniti. Minutu poslije Pavić dobro ubacuje, a Krpić glavom šutira preko prečke. Prvu priliku su gosti imali u 25. minuti. Šabanadžović je bio neoprezan, izgubio loptu na 20 metara, uslijedio je ubačaj sa strane Predragovića, a udarac Jovičića odlazi pored našeg gola.

Već u narednom napadu prijeti i Plavi. Pavić je ubacio sa lijeve strane, a A. Zec iz dobre situacije šutirao pored gola. Željo je poveo u 29. minuti. Erić je loše degažirao loptu koja je došla do Asima Zeca, a ovaj iskosa sjajno šutirao i pogodio gol gostiju. U 40. minuti lijepa akcija Željezničara. Krpić je gurnuo za Mujezinovića po strani koji je ubacio, A. Zec propustio, a Ramovićem snažan udarac brani Erić. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Prvu situaciju vrijednu pomena u drugom dijelu smo vidjeli u 59. minuti kada je Govedarica malo iskosa sa vrha kaznenog prostora šutira pored gola. Četiri minute poslije Veselinović iskosa šutira pored gola Zvijezde. U 68. Sadiković snažno šutira sa 18 metara iz slobodnog udarca, lopta odlazi tik uz stativu u gol-aut. Minutu poslije je Šabanadžović iskosa izašao pred gol gostiju, šutirao, ali je Erić dobro odbranio. U narednom napadu Krpić se izborio za loptu i sa 16 metara prizemno šutirao pored gola.

Sadiković je u 71. minuti pokušao sa distance, lopta odlazi preko gola. Pokušao je i Veselinović minutu poslije, ali i njegov udarac odlazi preko gola. E. Zec dobro prolazi po lijevoj strani u 87. minuti, ubacuje, ali A. Zec nakon prijema šutira pored gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu u Premijer ligi Željezničar igra 31.03. protiv GOŠK-a. Susret u Gabeli počinje u 16:00 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Kjosevski – Stanić, Bogičević, Sipović (Rodin od 46.), Pavić – Šabanadžović, Mujezinović – A. Zec, Ramović (Sadiković od 61.), Veselinović (E. Zec od 85.) – Krpić.
Zvijezda: Erić – Mišić, Tojčić (Ćulum od 79.), Nikolić, Bašanović – Brkić, Predragović – Huseinbašić, Anđić (Govedarica od 53.), Osmanagić – Jovičić (Stjepanović od 68).
Žuti kartoni: Bašanović, Mišić, E. Zec,