Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali mostarski Velež sa 2:1.

Željo je svoju prvu priliku pretvorio u pogodak. Odlična akcija u kojoj je Đelmić proigrao Sadikovića koji ubacuje, a Zoran Kokot pogađa mrežu Veleža za slavlje na Grbavici. U 20. minuti agilni Đelmić šutira sa 25 metara, ali Bobić brani. Minutu poslije Haurdić pokušava iz slobodnog udarca, ali je živi zid našeg tima odbio loptu u korner. Nakon kornera Nikolić šutira glavom preko gola.

U 25. minuti Sadiković koristi grešku odbrane domaćih, dodaje do Kokota koji šutira pored gola Mostaraca. Igrala se 38. minuta kada je Bogdanović povukao loptu, te šutirao, ali nije bilo većih problema za Bobića.

U drugoj minuti nastavka Stokić iskosa šutira pored gola. Tri minute poslije ponovo lijepa akcija Željezničara, a u završnici Sadikovićev udarac brani golman gostiju. U 52. minuti Reljić je pokušao sa 25 metara, ali nije bilo opasnosti po gol Plavih. Minutu poslije su gosti poravnali rezultat golom Anesa Haurdića.

Od 56. minute su umjesto Kokota i Stokića igrali Tiago i Beganović. Četiri minute poslije Janković nakon solo prodora šutira preko gola. U 62. minuti nakon gužve Kosorić i Kodro su dobili crvene kartone. U 69. minuto veliko slavlje na Grbavici. Tiago je odlično prošao po strani, a Ognjen Đelmić ubacio loptu u mrežu.

Dvije minute nakon gola D. Sadiković šutira sa 25 metara preko gola. U 74. minuti odlični Tiago upošljava Memiju koji ne uspijeva matirati Bobića. U 90. minuti Tiago odlično prolazi, dodaje do D. Sadikovića čiji udarac odlazi pored gola. U sudijskoj nadoknadi Đelmić snažno šutira pored gola.

POGLEDAJ GALERIJU