Fudbaleri Željezničara su u okviru 15. kola m:tel Premijer lige BiH savladali Velež sa 2:0.

U 28. minuti prijeti Željo. Štilić je dodao do Amoaha koji odigrava dupli pas sa Beganovićem i izlazi pred gol Veleža, ali Ikić u posljednji trenutak blokira udarac i spašava gol Veleža. Dvije minute poslije Santos sjajno probija, ubacuje, ali u petercu loptu hvata Bogdanović.

U 36. minuti Velež je imao sjajnu priliku, nakon ubačaja iz kornera, Haskić glavom šutira malo preko našeg gola. Samo dvije minute poslije Željo odgovara. Štilić je ubacio, a Cocalić glavom šutira preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Željo je poveo u 50. minuti. Beća je gurnuo za Amoaha koji se sjajno namjestio na lijevu nogu i matirao golmana Veleža. Nekoliko minuta poslije Hasnaović šutira visoko preko našeg gola.

Štilić sjajno proigrava Amoaha u 66. minuti koji iz prve šutira malo preko gola Veleža. U 72. minuti prvi šut Veleža u okvir našeg gola, sa distance je pokušao Barou, ali je to bio lak plijen za Muftića. Konačnih 2:0 postavljeno je u sudijskom vremenu. Santosa je oborio Ikić, a siguran sa 11 metara bio je Mekić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u ponedjeljak, 31. oktobra, protiv Tuzle City. Susret u Srebreniku počinje u 14:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Muftić – Galić, Kosorić, Cocalić, Malić – Hodžić, Beća – Amoah, Štilić, Santos – Beganović. Još su igrali: Mekić, Haračić,
Velež: Bogdanović – Bajrić, Ikić, Zeljković – Ovčina, Hasanović, Anđušić, Halilović, Gosto – Zajmović, Haskić.