Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 28. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi u Zenici od Čelika sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Stanić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić. Za domaći tim su od prve minute igrali: Adilović, Grahovac, Đidić, Bajraktarević, Karić, Dedić, Salčinović, Kojić, M. Popović, Bureković i Jusić.

U trećoj minuti Blagojević ubacuje sa strane, a Kosorić glavom šutira pored gola. Tri minute poslije Dedić proigrava Karića koji iskosa šutira, ali je Kjosevski sjajno odbranio. U 19. minuti Karić uzima loptu Kosoriću, upošljava Dedića koji šutira pored desne stative našeg gola. U 24. minuti su Salčinović i Popović dobili po žuti karton. Tri minute poslije je i Stanić zaradio žuti karton.

Ponovo je Dedić pokušao, ovaj put udarac iz 30. minute odlazi preko gola Plavih. U 34. minuti su domaći poveli. Zahirović je izgubio loptu, Karić uposlio Salčinovića koji sa 20 metara snažno šutira i matira Kjosevskog. Tri minute poslije Bekrić iz slobodnog udarca šutira preko gola Čelika. Pet minuta prije kraja prvog dijela je Bogičević dobio žuti karton.

U 43. minuti Blagojević proigrava Lendrića koji iskosa šutira pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Čelika od 1:0.

U prvoj minuti nastavka Blagojević je sa 30 metara šutirao pored gola. Dvije minute poslije ponovo Željo pokušava sa distance. Ovaj put Memijin udarac je uhvatio Adilović. U 52. minuti je Dedić prošao pored nekoliko naših igrača, ali je S. Stevanović u posljednji trenutak izbacio loptu. Dvije minute poslije kontra Želje, ali Memija je šutirao pored gola.

Bekrić je u 60. minuti pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu pospremio Lendrić. Ipak, gol je poništen zbog nedozboljene pozicije. Tiago je zamijenio Memiju, a Adilović zbog zadržavanja lopte dobio žuti karton. Također, Blagojević je dobio žuti karton.

Rezervista Tiago u 65. minuti pokušava, ali njegov udarac odlazi pored gola. Zahirovića je zamijenio Beganović. M. Popvića je zamijenio bivši fudbaler Želje, Vernes Selimović. U 70. minuti Tiago je uposlio Lendrića čiji udarac pogađa stativu domaćeg gola. Kojić je nakon prekršaja nad Tiagom dobio žuti karton u 76. minuti.

Veliku priliku u 77. minuti je imap Čelik preko Karića koji je sam izašao pred naš gol, ali je šutirao pored gola. Djermanović je ušao umjesto Bekrića. Selimović minutu poslije dobija žuti karton.

Željezničar narednu utakmicu igra u subotu od 17 sati, a na Stadionu Grbavica je protivnik Rudar.

POGLEDAJ GALERIJU