Fudbaleri Željezničara su u okviru 11. kola Premijer lige BiH savladali Zvijezdu 09 sa 1:0.

U devetoj minuti iskosa Štilić šutira, defanzivac Zvijezde blokira u posljednji trenutak. Minutu poslije Štilić ubacuje iz kornera, a Amoah glavom šutira i pogađa prečku. Gosti prijete u 22. minuti. Vadze šutira sa 25 metara, Muftić odbija u korner.

Štilić ubacuje iz prekida u 28. minuti, Drina u padu šutira, Jelovac brani u korner. Udarac Štilića iz 30. minute odlazi malo pored gola gostiju. Dobra šansa za naš tim u 51. minuti. Ćosić je ubacio, a Šehić iskosa šutira malo pored gola. U drugoj minuti nadoknade Krpić glavom šutira ponovo malo pored gola Zvijezde. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Ovčina u 49. minuti lijepo vraća za Krpića koji na 15 metara hvata volej, lopta ide pored gola. Dvije minute poslije Mekić ubacuje iz kornera, Amoah glavom sa pet metara šutira pored gola. Željezničar je poveo u 57. minuti. Mekić se sjajno oslobodio dva igrača, namjestio se na udarac i sa 20 metara matirao golmana gostiju.

Drina u 61. minuti snažno šutira sa 35 metara, lopta ide malo pored gola Zvijezde. Minutu poslije i Mekićev udarac ide pokraj gola. U 64. minuti Drljo iskosa izlazi pred gol gostiju, šutira, ali Jelovac brani. Maksimović je 73. minuti iz slobodnog udarca šutirao preko našeg gola.

U 82. minuti velika šansa za Zvijezdu, Veličković je izašao pred gol, ali je Muftić spasio Plave. Gasal u 87. minuti sa vrha kaznenog prostora šutira pored gola. Mekićev udarac iz 94. minute brani Jelovac.

Željezničar: Muftić – Ovčina, Drina, Cocalić, Šehić – Mekić; Rustemović – Ćosić, Štilić, Amoah – Krpić. Još su igrali: Drljo, Jašarević, Gasal, Biber, Šabić

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak protiv Igmana. Susret u Konjicu počinje u 14:00 sati.