Fudbaleri Željezničara su u okviru 23. kola m:tel Premijer lige BiH remizirali su sa Tuzlom City 0:0.

Štilić u šestoj minuti šutira iz slobodnog udarca sa 30 metara, Muminović hvata loptu. Tuzla je veliku šansu imala u devetoj minuti kada je Mišić sa 15 metara neometan šutirao preko gola. U 16. minuti Štilić je ubacio, Ikić glavom šutira, a fenomenalnom odbranom Muminović spašava gol. U narednom napadu lopta je nezgodno odbila do Badjija koji je sa vrha peterca u padu šutirao preko gola.

U 23. minuti Mujezinović dodaje do Juričića koji se lijepo okrenuo i šutirao, ali i ovaj put pravo u ruke Muminovića. Udarac Stevanovića iz 45. minute iskosa odlazi preko gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U petoj minuti drugog dijela Juričić gura za Štilića koji iskosa pokušava s lob udarcem, ali lopta ide preko gola. U 59. minuti naš tim tražio je najstrožiju kaznu kada je lopta pogodila igrača Tuzle u ruku, ali na Grbavici ništa novo, glavni sudija se nije oglašavao. Šabanadžović u 68. minuti gura za Zeca koji iz okreta snažno šutira, Muminović izbija u korner. U 69. minuti nova sporna situacija, Šabanadžović je oboren u kaznenom prostoru, ali ni ovaj put nije bilo jedanaesterca.

Plavi su postigli dva gola, ali oba su opravdano poništena zbog nedozvoljenih pozicija. Lučić je šutira iskosa u 77. minuti pored našeg gola. Udarac Bekrića iz prekida u 92. minuti odlazi tik pored stative. U narednom napadu Bekrić još jednom šutira, Muminović paradom izbacuje. U posljednjoj minuti Zec glavom šutira pored gola.

Narednu utakmicu Željezničar igra za 14 dana protiv tuzlanske Slobode.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar: Fejzić – Stevanović, Miletić, Ikić, Milićević – Čeliković (Šabanadžović od 46.), Alispahić – Ramović (Lendrić od 84.), Štilić (Bekrić od 54.), Mujezinović (Veselinović od 67.) – Juričić (Zec od 67.).
Tuzla City: Muminović – Nukić, Morris, Barišić, Lučić – Karjašević, Brkić – Mišić (Crnkić od 60.), Doffo, Džafić – Badji (Ubiparip od 65.).
Žuti kartoni: Čeliković, Lučić, Ikić, Muminović, Zec, Miletić, Doffo, Crnkić, Ikić, Crnkić.
Crveni karton: Ikić, Crnkić