Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa Olimpikom 0:0.

U desetoj minuti kontra Olimpika, Bajić je u posljednji trentuak Pandžu, a potom udarac Osmanovića blokira Rodin u korner. U 17. minuti Pandža prolazi po našoj desnoj strani, ali udarac iskosa brani Kjosevski. U 30. minuti Radovac šutira mlako sa distance, a Kjosevski hvata. Zajmović u 46. minuti lijevom nogom šutira i pogađa stativu. Prvo poluvrijeme se igralo 60 minuta i na odmor se otišlo sa 0:0.

Drugi dio koji se igrao 45 minuta počeo je sa dvije sjajne prilike za naš tim. Dacića je pred gol Olimpika gurnuo Veselinović, ali je Bandović odbranio udarac naše igrača. U narednoj minuti Krpič se izbori i izašao pred gol, ali je ponovo Bandović odbranio, a odbijenu loptu Veselinović šutira pored gola.

Muminović u 69. minuti tuče sa distance, lopta odlazi preko našeg gola. U 83. minuti Veselinović ubacuje iz slobodnog udarca, Bandović hvata. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Radnika u Bijeljini. Susret Premijer lige se igra u nedjelju, 24. februara u 14:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Željezničar prvo poluvrijeme: Kjosevski – Stanić, Sipović, Rodin, Bajić – Šabanadžović, Mujezinović – E. Šehić, Ramović (Hajdarević od 46.), Klepač – Zajmović.
Željezničar drugo poluvrijeme: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Osmanković, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Dacić, Veselinović – Krpić.
Olimpic: Trifković, Jusić, Uzelac, Milović, Stojanović, Radovac, Handžić, Pehar, Pandža, Hiroš, Osmanović.