Fudbaleri Željezničara su u okviru 9. kola Premijer lige BiH pobijedili Široki Brijeg sa 2:1.

U trećoj minuti Štilić ubacuje iz kornera, Ćosić šutira visoko preko gola. Široki prijeti u 28. minuti. Ćavar snažno šutira iz slobodnog udarca, Muftić odbija, potom Lukić šutira, ali Muftić sjajno brani u korner.

Željo je poveo u 37. minuti. Amoah je sjajno gurnuo za Štilić koji izlazi pred gol Širokog i rutinski matira Tomića za vodstvo Plavih. U 43. minuti Cocalić glavom u padu šutira, lopta pogađa prečku, na odbijanac natrčava Amoah, šutira, ali Kuprešak izbacuje sa gol-linije. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Foto: Adem Ćatić, fkz.ba

Chinedu u 50. minuti šutira sa distance, lopta pogađa Cocalića i ide malo pored našeg gola. Gosti su poravnali u 53. minuti. Chinedu je gurnuo za Kpana koji izlazi pred naš gol i pogađa za 1:1.

Štilić šutira u 56. minuti, Tomić sjajnom paradom spašava gol. Štilić ubacuje iz kornera, Cocalićev udarac glavom blokiraju defanzivci Širokog pred samim golom. U narednom napadu Allyson iskosa šutira preko gola.

Sjajna kontra Želje u 73. minuti. Amoah je ukrao loptu, povukao, dodao do Drlje koji dribla Kuprešaka, šutira i pogađa prečku.U 81. minuti Mikolčić opasno šutira iskosa, lopta ide pored našeg gola. Gol odluke pao je u 93. minuti. Drljo je ubacio, a Sulejman Krpić glavom pogodio za 2:1.

Željezničar: Muftić – Galić, Cocalić, Drina, Jašarević – Ćosić, Biber – Amoah, Štilić, Allyson – Krpić. Još su igrali: Turanjanin, Drljo, AlJaber, Haračić, Gasal.

Narednu utakmicu Željezničar igra protiv Sarajeva u nedjelju. Susret na Koševu počinje u 20:30 sati.

Foto: Adem Ćatić, fkz.ba