Fudbaleri Željezničara su u okviru 4. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaći Čelik sa 2:0.

U četvrtoj minuti Čelik prolazi po lijevoj strani, nakon ubačaja Dilaver glavom šutira, ali Erić sjajno brani u korner. U narednoj minuti E. Zec je oboren u kaznenom prostoru, ali se glavni sudija nije oglašavao. Okić u 11. minuti iskosa gađa, ali lopta odlazi preko našeg gola. Dobra prilika za naš tim u 17. minuti. E. Zec je ostavio za Boju koji sa desetak metara šutira lijevom nogom, ali Pavlović brani.

Ponovo Okić prijeti u 20. minuti. Sa vrha kaznenog prostora, malo iskosa, je šutira, lopta odlazi malo od našeg gola. U 23. minuti dobra situacija za Plave, ali je Isić u posljednji trenutak izbacio loptu ispred Krpića koji je išao na gol Čelika. Igrala se 25. minuta kada je naš tim imao veliku priliku. E. Zec je s lijeve strane šutira, gađao dalji ugao, ali lopta pogađa stativu. Dobar napad Plavih u 35. minuti udarcem sa distance koji odlazi pored gola završio je Alispahić. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Već u drugoj minuti nastavka, E. Zec je istrčao pred gol Čelika, iz duela šutirao, ali je Pavlović uspio odbraniti. Željezničar je poveo u 49. minuti. Sadiković je sjajno podvalio za Krpića koji je izbjegao ofsajd zamku u rutinski savladao Pavlovića. U 55. minuti uslijedio je prekid zbog ubacivanja pirotehnike na teren, ekipe su napustile teren, a susret se nastavio nakon 15 minuta pauze.

U 56. minuti sjajna prilika za domaće. Huseinbašić je iskosa šutira, Erić boksovao, na loptu je natrčao Perišić šutirao i pogodio prečku. U 72. minuti bilo je 0:2. Bojo je oduzeo loptu, A. Zec sjajno istrčao kontru, ubacio na drugu stativu gdje je bio Sulejman Krpić i pospremio loptu u mrežu Zeničana. 

Mujezinović u 77. minuti prolazi po lijevoj strani, vara Isića, šutira, ali je Pavlović spasio Čelik. U 83. minuti Veselinović nakon lažnjaka šutira lijevom nogom, lopta odlazi kraj gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra u subotu protiv Slobode. Susret na Grbavici počinje u 20:30 sati.

POGLEDAJ GALERIJU

Čelik: Pavlović – Blažević, Isić, Vrhovac, Carlos – Jamak, Perišić – Huseinbašić, Dedić (Mahmutović od 65.), Okić (Grahovac od 65.) – Dilaver (Aganspahić od 75.).
Željezničar: Erić – Stevanović, Osmanković, Sipović, Stanić – Sadiković, Bojo – A. Zec (Veselinović od 60.), Alispahić, E. Zec (Mujezinović od 77.)- Krpić (Zajmović od 90.).
Žuti kartoni: Dedić, Sipović, Blažević, Stanić, Alispahić, Krpić,