Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 12. kola BH Telecom Premijer lige BiH poraženi od Zrinjskog 2:1.

U osmoj minuti korner za domaće, a udarac glavom Laštre odlazi pored našeg gola. Hadžiahmetović u 20. minuti hvata volej, ali je njegov udarac Karačić sigurno uhvatio. Osam minuta poslije domaći ponovo prijete nakon prekida kada Peko šutira preko gola.

Žeravica u 32. minuti šutira sa 25 metara, ali je Antolović bio na visini zadatka. Dvije minute poslije je Željo poveo. Mladenović je šutirao, Tiago presjekao loptu, šutirao, Karačić odbranio, a odbijenu loptu Brazilac posprema u mrežu.

U trećoj minuti nastavka Đelmić prolazi po strani, ubacuje, ali Kokot ne uspije zahvatiti loptu. Tri minute poslije Tiago šutira, a Karačić fantastično brani. U 53. minuti nakon indirekta Žeravica snažno šutira preko gola Plavih.

Đelmić u 66. minuti izlazi pred gol Zrinjskog, ali njegov udarac odlazi preko gola. Deset minuta prije kraja Laštro šutira glavom, a Antolović pradom izbacuje loptu u korner. Dvije minute poslije Nikolić šutira, Antlović izbacuje i korner nakon kojeg domaći prijete, ali je ostalo 0:1. U 86. minutu drugi žuti karton je dobio Mladenović.

Igrala se 88. minuta kada su domaći poravnali rezultat. Nakon ubačaja sa strane, Todorović se najbolje snalazi i matira Antolovića. U sudijskom vremenu kombinuju Plavi, ali u završnici Đelmić pogađa Karačića. U posljednjem napadu na utakmici Zrinjski dolazi do gol i pobjede, a junak domaćih je bio Miloš Filipović.

POGLEDAJ GALERIJU