Fudbaleri Željezničara su u okviru 19. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali domaću Krupu sa 1:0.

Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović – Marković, Blagojević – M. Stevanović, Zeba, Zakarić – Lendrić. Za domaće su počeli: Kutić, Maksimović, Redžić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Milovanović.

U uvodu utakmice Željo je napao, pokušao postići brzi pogodak, a veliku priliku za to je propustio u sedmoj minuti kada je na ubačaj Stojanovića natrčao M. Stevanović i pogodio prečku. Četiri minute poslije S. Stevanović je sa 20 metara šutirao, Kutić je odbranio, a odbijenu loptu nije uspio zahvatiti Lendrić.

Agilni Zakarić je u 26. minuti nakon dodavanja M. Stevanovića šutira sa 15 metara, ali je Kutić ponovo bio siguran. Prvo poluvrijeme nije mnogo ponudilo, te se na odmor otišlo sa 0:0.

U 58. minuti je Kerla šutirao iz velike udaljenosti, ali lopta je otišla pored gola. U narednoj minuti Dujaković je zaradio žuti karton zbog prigovora. Željo je poveo u 64. minuti. Nakon ubačaja iz prekida Ivan Lendrić je zahvatio loptu i matirao Kutića za veliko slavlje oko 500 navijača Željezničara!

Zeba je u 74. minuti silovito iz prekida šutirao i pogodio prečku domaćeg gola. U narednom napadu je upravo Zebu zamijenio Bekrić. Tri minute poslije dobar napad Želje, ali ispred Zakarića u posljednji trenutak loptu izbacuje Čomor. U 80. minuti je Musa zamijenio M. Stevanovića. Šest minuta prije kraja Milanović je dobio žuti karton. U 86. minuti je Hasanović zamijenio Blagojevića. Zakarić je u 89. minuti šutirao iz slobodnog udarca, ali je Kutić uhvatio loptu. Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Željo savladao Krupu.

Narednu utakmicu naš Željezničar igra u subotu, 4. marta protiv Mladosti Doboj Kakanj, a susret na Grbavici počinje u 15 sati.

POGLEDAJ GALERIJU