Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali u Tuzli domaću Slobodu sa 1:0.
Željo je počeo u sastavu: Kjosevski – S. Stevanović, Bogičević, Hodžurda, Stanić – Zahirović, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Memija – Lendrić.

 
U četvrtoj minuti Zeba snažno šutira, a Kjosevski sjajno brani. Deset minuta poslije Zeba prolazi po strani, ubacuje, a na drugoj stativi Ahmetović glavom šutira preko gola. Hodžurda je u 26. minuti zaradio žuti karton.

 
Minutu poslije Zeba sa 25 metara šutira preko gola. Umjesto S. Stevanovića u 28. minuti je ušao Kramarić. Lendrić se u 31. minuti oslobodio svog čuvara i šutira preko gola sa 25 metara. Četiri minute prije kraja Bekrić nakon prodora šutira sa ivice kaznenog prostora, ali je Pirić bio siguran.

 
U posljednjoj minuti je ponovo Zeba pokušao iz velike udaljenosti, a lopta je otišla pored gola. U narednom napadu Ahmetović sjajno prima loptu i šutira, ali je ostalo 0:0 u prvom dijelu.

 
Drugi dio Plavi sjajno otvaraju. U 54. minuti Memija je šutirao, lopta se odbila, a Lendrić natrčava i matira golmana domaćih za vodstvo Plavih. Četiri minute poslije Ahmetović glavom šutira pored naše desne stative. Djermanović je zamijenio Memiju.

 
U 70. minuti dobra situacija za Slobodu, ali se Zeba ne snalazi u petercu našeg gola. Tri minute poslije brza akcija domaćih, a udarac Veselinovića brani Kjosevski. Bekrića je zamijenio Zolotić. Šest minuta prije kraja Kjosevski dva puta fenomenalno brani svoju mrežu. Prvo je odbranio udarac Ahmetovića, a potom i Veselinovića. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

 
U narednom kolu nakon reprezentativne pauze, Željo će na Grbavici dočekati ekipu Olimpica.

POGLEDAJ GALERIJU