Željezničar će sutra u okviru 6. kola Lige za prvaka odmjeriti snage sa Krupom, a tim povodom medijima su se obratili šef struke Admir Adžem i prvotimac Goran Zakarić.

– Idemo na gostovanje gdje znamo da će nas čekati teška utakmica. Svaki put je bilo i u Krupi i kod nas i znamo šta nam je raditi. Imamo podsticaj iz utakmice u Tuzli. Osim prvih 20-ak minuta, mislim da smo ostatak utakmice dominirali i pokazali upravo ono što Željezničar treba da igra i izgleda i sigurno da imamo veliki optimizam, rekao je Zakarić i dodao:

– Idemo u Krupu da osvojimo tri boda, da se vratimo u Sarajevo svi sretni i zadovoljni te naravno da nastavimo borbu, a svi znamo koji su ciljevi kluba. Nadam se da ćemo uspjeti da se vratimo svi sretni i zadovoljni. Sigurno da je zgusnut raspored i u zadnjih deset dana imali smo tri ili četiri utakmice teške i zahtjevne. Svaka iduća će isto tako biti teška i zahtjevna, ostalo je mjesec dana, trebamo se skupiti, pokazati želju, volju i htijenje i ako bude tako sigurni smo da ćemo ostvariti ciljeve, rekao je Zakarić.

Ekipa je otputovala u Banjaluku gdje će boraviti i trenirati do sutrašnjeg susreta. Utakmica se igra sutra u 17 sati.

POGLEDAJ GALERIJU