Fudbaleri našeg Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH savladali Vitez sa 4:1.

Nakon prvog napada Plavi su vodili. Bajić je proigrao Memiju koji prebacuje loptu preko golmana i dovodi naš tim u vodstvo. U sedmoj minuti domaći prijete, ali Memija u posljednji trenutak izbacuje loptu.

U 20. minuti Kokot lucidno proigrava Bajića koji izlazi sam pred golmana koji Bajićev udarac odbija u korner. Nakon kornera i ubačaja Đelmića, Beganović skače i pogađa mrežu domaćih. Tri minute poslije odličan napad Viteza, ali Kapetanov udarac sjajno brani Antolović.

Igrala se 28. minuta kada je Vitez smanjio prednost. Nakon kornera najvisočiji je bio Armin Kapetan. Tri minute nakon toga Đelmić šutira, ali nije bilo veće opasnosti po domaći gol. Sedam minuta prije kraja prvog dijela Željo postiže novi pogodak. Hadžiahmetović je prošao po desnoj strani, ubacio, a Bajić pospremio loptu u mrežu Vitežana. Do kraja su Kokot i Beganović pokušavali, ali je ostalio 3:1 nakon prvih 45 minuta.

U trećoj minuti nastavka odlična akcija Plavih, a u završnici Beganović šutira u golmana Viteza. Smriko je u 62. minuti šutirao pored gola. Kokot je u 76. minuti nakon duge akcije šutirao pored gola. Šest minuta poslije Pinjuhov udarac odlazi preko gola. Minutu prije kraja rezervista Turković izlazi sam pred golmana Viteza koji mu brani udarac.

U posljednjim minutama su Plavi postigli i četvrti gol. Bajić je odbijenu loptu pospremio u praznu mrežu domaćih. Naši fudbaleri su pobjedu poklonili preminulom navijaču Mirzi Raščići skandirajući njegovo ime na kraju susreta.

POGLEDAJ GALERIJU