U Plavom salonu na Stadionu Grbavica, uručena je prva nagrada za uposlenika godine “Admir Džubur”, a odabirom žirija sastavljenog od rukovodstva Kluba, nagradu je osvojio prvotimac Samir Bekrić.

Ceremoniji koja se održala u Plavom salonu, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, prisustvovali su prijatelji, a inicijator i organizator današnjeg događaja, Kerim Karavdić, ističe da su djela Admira Džubura velika zadaća za sve koji su u Klubu.

– Velika mi je čast što smo sproveli ideju održavanja tradicionalne nagrade “Admir Džubur” iz prostog razloga što djela koja je on ostavio u možda i najtežim vremenima za naš Klub daju nam veliku zadaću kako nastaviti dalje, kako se boriti za Željezničar i kako jednostavno biti još bolji. Ova nagrada će se održavati svake godine i mislim da će dati znak svim uposlenicima i svim našim igračima, napominjati ih kako treba biti borben i požrtvovan do posljednjeg momenta. Komisija je izabrala Bekrića, on je jednostavno za veoma kratko vrijeme pokazao neke karakteristike koje je upravo imao naš predsjednik, liderstvo, iskustvo, veliko srce, veliku borbenost, zalaganje i dokazao da je drug na terenu, istakao je Karavdić, član Upravnog odbora FK Željezničar.

POGLEDAJ GALERIJU

Nagradu je Bekriću uručio Damir Džubur, sin preminulog predsjednika FK Željezničar.

– Uz svog oca sam zavolio Želju od malih nogu, on me naučio sve ono što danas znam o Želji. Ovim putem se zahvaljujem Klubu i svim ljudima koji su vrijedno radili uz mog oca i koju su na kraju inicirali dodjelu ove nagrade. Svima želim sretan rad u nastavku, da nastavimo stope i mog oca i ostalih radnih kolega. Moja porodica i ja ćemo uvijek biti uz Željezničar i nastavit ćemo tradiciju, nastavit ćemo ono što je moj otac radio i za šta se zalagao. Učinili ste mi veliko zadovoljstvo, ponosan sam na oca i siguran sam da i on negdje ovo gleda i da je ponosan na sve nas što smo ga se na ovaj način sjetili i odali mu počast, rekao je Damir Džubur.

– Prije svega želio bih da se zahvalim žiriju, pripala mi je velika čast što sam dobio ovu nagradu u sjećanje na našeg predsjednika koji je puno dao za nas i naš Klub. Mi ćemo biti na usluzi njegovoj porodici i trudit ćemo da ispunimo njegove želje, da budemo što bolji i da što prije vratimo trofej na Grbavicu, kazao je Samir Bekrić.