FOTO / VIDEO: Kadeti remizirali, juniori poraženi u gradskom derbiju

Naši omladinci su igrali utakmice 26. kola Omladinske Premijer lige BiH. Juniori su poraženi od Sarajeva sa 2:1, dok su kadeti remizirali 1:1.

Na pomoćnom terenu sa plastičnom travom odigran je kadetski gradski derbi između Željezničara i Sarajeva. Željo je bolje otvorio utakmicu u u 26. minuti Merim Hadžić nakon sjajne asistencije Kenana Delića pogađa za 1:0. Sarajevo je poravnalo deset minuta poslije golom sa bijele tačke, a strijelac je bio Sanin Klarić. U drugom poluvremenu je Željo imao dvije prilike za pobjedu, ali je ostalo 1:1.

Željo je igrao u sastavu: Mušija, Karišik, Islamović, Osmanović, Osmanković, Arnautović, Delić, Ivković, Šehić, Dacić i Jadžić. Još su igrali: Hećo, Brajlović  i Bezdrob. Kadete je sa klupe predvodio Samir Mekić zbog odsustva Adina Mulaosmanovića koji je sa kadetskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Nakon kadeta, na teren su istrčali u starije kolege, juniori. Plavi sjajno otvaraju utakmicu i golom Ajdina Mujagića iz 10. minute dolaze u vodstvo. Nakon toga su gosti sa Koševa zaigrali bolje, te nakon nekoliko propuštenih prilika u 53. minuti dolaze do izjednačenja. Brzu kontru je u završnici realizovao Hamza Čataković. Samo šest minuta poslije je bilo 1:2. Korner sa strane je izveo Herić, a najvisočiji u skoku je bio Andrej Đurić koji matira golmana Topolovića. Do kraja je Željo imao priliku za poravnanje preko Mujagića, ali je odbrana Sarajeva bila na visini zadatka.

Juniore također nije predvodio njihov prvi trener, Admir Adžem, nego je Plave sa klupe vodio Fadil Žerić. Juniori su igrali u sastavu: Topolović, Duraković, Osmanković, Palić, Ajkunić, Žerić, Mujagić, Selak, Šubo, Rizvanović i Kurtović. Još su igrali: Džuho, Sarač i Hajdarević.

U nastavku pogledajte video izvještaj sa obje utakmice.

POGLEDAJ GALERIJU