Željezničar će u okviru zaostale utakmice 1. kola Premijer lige BiH dočekati Igman a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Dražen Dubačkić.

Nermin Bašić:

– Očekujem tešku utakmicu iz razloga što smo mi u emotivnom pražnjenju poslije Evrope. Stiže nas umor, to je vidljivo. Dočekujemo ekipu koja je dobro startala, u vrhu je tabele, imaju iskustvo. Zadržali su gro ekipe koja je prošle sezone iznijela super prvenstvo i protivnika koji nam ne leži zadnje dvije utakmice. Moraćemo se prilagođavati. U ovom momentu smo bitni sami sebi, radimo puno na sebi, kako se osvježiti, biti pravi i igrati isključivo na rezultat, bez nekih zahtjeva za ljepotom i da na reprezentativnu pauzu odemo sa što više bodova. Onda se regenerirati i ja bih rekao raditi normalno pod navodnicima. Atmosfera je sjajna, zadnja utakmica je donijela i dobrog i stvari koje možemo brzo poraviti. Pripremamo se za Igman, koji je dobar, koji igra na Grbavici dobro, a mi moramo pokazati da smo Željo, da imamo volje i da probamo zabilježiti tri boda.

Dražen Dubačkić:

– Igman je veoma dobra ekipa koja ima u svojim redovima nekoliko individualaca, koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, ali ako mi budemo pravi mislim da ćemo se sutra svi radovati.

Utakmica se igra u srijedu od 18:30 sati. Prodaja ulaznica vrši se na dan utakmice od 9:00 sati.