Željezničar će u okviru 6. kola Premijer lige BiH gostovati Veležu, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Nermin Bašić i prvotimac, Andrija Drljo.

Nermin Bašić:

– Poseban draž je pripremati utakmicu protiv Veleža, veliki klub, sjajni navijači. Biće vruće u Vrapčićima, jako teško je dole igrati. Radujem se utakmici, biće pun stadion, lijep nogometni ambijent i sve što treba fudbalu mislim da će biti u Mostaru. Imamo još dva treninga. Imam dosta upitnika za ovu utakmicu, taktičkih i oko prvih jedanaest. Želim da se rukovodim mislim da želim da budemo hrabri, da igramo na rezultat, da budemo pametni i da obradujemo navijače koji će sigurno biti u velikom broju u Mostaru.

– Ja sam i prije utakmice protiv Igmana govorio da imamo problema sa tim poslije Evrope i da mnogo radimo na tim stvarima i van terena. Momci su pokazali da žele ne samo na terenu da daju doprinos, nego da rade na sebi što se tiče emocija i istrošenosti. Dosta alata koristimo kako bismo vratili to i kako bi uspješno došli do reprezentativne pauze. Vidjećemo kako ćemo izgledati u nedjelju, ja se nadam pozitivno. Ne kompliciram puno kada vam je ekipa u ovom stanju kakvom jeste, onda morate kao trener biti vrlo jednostavan. Ideš na rezultat i to je jedino bitno u ovom momentu. Imam danas iznenađenje za svoju ekipu, da je izbacim iz svakodnevne rutine i vidjećemo kako će se to pokazati.

Andrija Drljo:

– Raspoloženje je uvijek na top nivou. Svi su zadovoljni, sretni su. Očekujem vrlo zahtjevnu i intezivnu utakmicu. Velež je jako dobra utakmica, imaju dobrih igrača, ali imamo i mi. Na nama je da se u ova dva dana spremimo, da damo svoj maksimum u nedjelju i vratimo u Sarajevo sa tri boda. 

Utakmica se igra u nedjelju od 19:45 sati.